hoofd foto buitenkoken

Blogs

Zelf pizza maken op je BBQ . Meeste supermarkten hebben pizzabloem, hier hoef je vaak alleen een snufje zout en 1a2 eetlepel olijf olie toe tevoegen.(staat op vermeld hoe de verhouding moet zijn) Rijzen en rijpen van het deeg is ongeveer 4 uur op kamer temparatuur. Tip! Je kunt bij de eerste keren bakfolie gebruiken en deze naar een tijdje onder uit trekken en verder op de Steen laten garen.


Recept maken van pizzasaus:

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 2 blikken gepelde tomaten (het liefst geen Nederlandse tomaten, die zijn wat waterig)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (origano & basilicum)
  • 1 theelepel (zoete) paprikapoeder
  • zout & peper naar smaak
 

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui.
  • Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe.
  • Voeg de tomaten en de kruiden en de paprikapoeder toe en laat de saus op een laag vuur circa 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is.
  • Maak de saus ‘glad’ met een staafmixer en breng op smaak met peper & zout.

 Hou je nu iets over, vries het gewoon in voor de volgende keer.

Maak het je soms makkelijk om een basis bodem uit de koelvak van de supermarkt te halen en basissaus pasta deze heerlijk samen met de kids te beleggen!(zie voorbeeld Foto's) https://www.cookingstyle.nl/index.php/buitenkoken-leven/bbq-accessoires/grandhall-pizzasteen-detail

Camp chef dutchoven. Camp chef-kok biedt u een betere manier om buiten te koken, of u nu in het achterland of de achtertuin gebruikt. 

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsnek (in blokjes gesneden)
  • laurier
  • 3 handjes bloem
  • 5 theelepels vadouvan (vers bereid of uit de supermarkt)
  • 100 gram roomboter
  • 2 slalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • ½ liter witte wijn
  • 2 liter lamsjus (eventueel vervangen door lamsfond of groentebouillon)
  • 1 winterpeen
  • 1 koolraap
  • 1 courgette
  • 1 bosje peterselie (blaadjes geplukt en fijn gehakt)
  • zout (naar smaak)

Instructies

  • Kruid het vlees met zout en vadouvan en rol het vervolgens door de bloem.
  • Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
  • Doe de roomboter in de Dutch Ovens en bak het vlees mooi goudbruin, laat de sjalotjes en de knoflook even lekker mee bakken.
  • Voeg de witte wijn toe en laat het geheel inkoken tot minder dan de helft.
  • Voeg de laurier en de lamsjus toe en laat het geheel boven laag vuur minstens een uur zachtjes pruttelen. Dus niet koken als een malle!
  • Snijd de koolraap en de winterpeen in dobbelsteentjes.
  • Voeg een half uur voor je gaat serveren de koolraap en de winterpeen toe en laat het geheel nog een half uur zachtjes doorsudderen.
  • Snijd de courgettes ook in dobbelsteentjes.
  • Haal de Dutch Oven van het vuur en roer de courgette er door.
  • Strooi de vers gehakte peterselie er vervolgens overheen.
  • Nu je gerecht klaar is, kun je de spullen die je gebruikt hebt afwassen en terugzetten waar je ze vandaan hebt.
  • Zelf eet ik deze Lamsstoof met Vadouvan het liefst met rijst en doperwten. Een lekker stuk naanbrood of Turks brood maakt het dan helemaal af.
    https://www.cookingstyle.nl/index.php/buitenkoken-leven/camp-chef-outdoor-cooking